Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde
Velkommen til Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde. I uge 34 omdanner Korsør sin havn og Flådestation til et landsdækkende folkemøde med fokus på det maritime. Det gælder både for underholdning, kultur og historie og ikke mindst for debatterne om alt fra uddannelse, klima, miljø, teknologi, erhvervsfremme, fødevarer etc.
Tradition for Maritim Kulturuge
Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde blev første gang afholdt i august 2018. Folkemødet er en videreudvikling af en mangeårig tradition i Korsør med en historisk Maritim Kulturuge på havnen som er skabt af ildsjæle og frivillige. Det Maritime Kultur- og Folkemøde er et frivilligt samarbejde mellem kommune, erhvervsliv, Søfartsstyrelsen, flådestationen, lokale uddannelsesinstitutioner, foreninger, erhvervs- og kulturorganisationer.
Maritime udfordringer og udvikling
Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde er et nationalt folkemøde, der er lokalt forankret i Korsør. Folkemødets fokus er på potentialer og udfordringer i de maritime erhverv og beslægtede områder. Det er målet, at blive den naturlige ankerplads for den debat, dialog og nytænkning, som bidrager til kendskab og maritim erhvervsfremme. Samtidig skal folkemødet understøtte og udbrede maritim kultur og historie.
Tidligere
Næste

Nedtælling til Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde 2020

Dage
Timer
Minutter

Læs vores Nyhedsbreve

Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde 2019

I 2019 er det målsætningen at etablere Danmarks Maritime Folkemøde i Korsør som et nationalt folkemøde. Det skal ske ved, at tiltrække aktører og deltagere også uden for Slagelse Kommune, nærområdet og Region Sjælland og ved også at have et nationalt og internationalt fokus på debatter og arrangementer.

Nyheder og Interviews

mkof logo

Folkemøde Debatter

Åbning af folkemøde med søsætning af kanonjollen Kl. 10.00 – 11.30 Værftet Officiel åbning af Danmarks maritime Kultur- og Folkemøde

Læs mere ...

Oversigtskort

Parkering    

Oplev kultur

Sejlads

Maritim Kultur

Maritim bæredygtighed

Post Nord Rundt

Maritim uddannelse

Den Maritime Allé

Caroline S

Maritim by

Overfart
Vandcykler

Bliv deltager

Sidste år var de fleste debatter og andre aktiviteter til folkemødet arrangeret i regi af Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde. I år åbner vi op for, at maritime interessenter også kan deltage som arrangører af egen stadeplads til debat, events og andre aktiviteter. Der vil også blive en eller flere centrale debatscener, det vil være muligt at booke plads på.

Er du interesseret i at deltage i en debat eller blive arrangør med egen stadeplads, så kontakt os og hør nærmere.

Morten Nørup Nielsen
mortn@slagelse.dk
20 11 49 07

Preben Jensen
preben@maritimekulturdage.dk
31 23 56 10

Baggrund

Danmarks Maritime Kultur- og folkemøde er både nyt og gammelt. Nyt, da politiske debatter med fokus på udvikling, uddannelse, erhvervsfremme etc. er fra 2018, og gammelt, da folkemødet bygger på en mangeårig tradition i Korsør om at afholde årlige maritime kulturdage.  

I 1979 havde Korsør et arrangement som hed Maritime aktiviteter og kan beskrives som forløberen for de nuværende maritime kulturdage. Fra 1992 til 1998 genopstod arrangementet under navnet Vanddagen, og efter endnu nogle års pause besluttede man at genoptage det maritime arrangement i regi af Kultur og fritidsforvaltningen. Man nedsatte samtidig en styregruppe, der siden 2008 har stået i spidsen for de Maritime Kulturdage. 

Styregruppen arbejder frivilligt sammen med en lang række andre frivillige aktører, der lægger mange timer og dage i arbejdet med at styrke og formidle maritim kultur. Rammen er stadig Korsør, men fremover samles kræfterne om udviklingen af Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde. 

Kig tilbage på 2018

Paneldeltagere

Se dem der deltog i sidste års debatter.

Maritimt Folkemøde

Se billeder og videoer fra dagen

Podcast fra debatterne

Lyt til debatterne

Det maritime netværk

John Dyrby Paulsen

John Dyrby

Borgmester Slagelse Kommune

profilbillede

Per Hesselberg

Chef Flådestationen Korsør

Andreas Nordseth

Andreas Nordseth

Direktør Søfartsstyrelsen

gert FGU

Gert Møller

Direktør FGU Syd- og Vestsjælland

Henrik Brodersen

Henrik Brodersen

Formand Korsør Havn

profilbillede

Henrik Hjort

Formand Korsør Lystbådehavn

Morten Nørup-Nielsen

Morten Nørup-Nielsen

Slagelse Kommune

Flemming Erichsen

Flemming Erichsen

De Maritime Kulturdage

IMG_1311_web

Preben Jensen

Formand Maritim Kulturuge

Styregruppen for maritim kulturuge

IMG_1311_web

Preben Jensen

Formand

IMG_1315_web

Kristian V. Jensen

Næstformand​

IMG_1309_web

Hans Thomsen

Kassere​r

Flemming Erichsen

Flemming Erichsen

IMG_1303_web

Lene Borup

IMG_1307_web

Peter Frølich Andersen

profilbillede

Trine Hainer Madsen

IMG_1306_web

Kurt Høst

Job og Uddanelsesdag er aflyst .Interesserede kan i stedet for møde Søværnet og Det Blå Danmark ved Flådestationens Åbent Hus arrangement den 24. august 10-16,

Klik her

Husk der også er MAST i København den 4-8. september, www.moedforsvaret.dk

flåden M.KOF